Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κοψίδια
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
Μισό φλ. ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
3 κ.σ. μουστάρδα
1 πράσο
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμός 1 λεμονιού
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι ολόκληρους
λίγη ρίγανη
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο
Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό κρέας και το βάζουμε σε μια γάστρα.
Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα, και το κρασί. Μπορούμε να τα «χτυπήσουμε» στο μπλέντερ για να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το κρέας μας.
Ρίχνουμε πάνω το δεντρολίβανο, κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και την βάζουμε όπως είναι για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Μετά, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα σε κύβους.
Βάζουμε τη γάστρα (κλειστή) στο σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση με δύο ώρες .
Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη.
Η χοιρινή τηγανιά στο φούρνο είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!
Συμβουλές για τέλεια χοιρινή τηγανιά
Αν θέλετε να κάνετε το κρέας ακόμα πιο εύγευστο, βάλτε το από το προηγούμενο βράδυ (ή κάποιες ώρες τουλάχιστον) να μαριναριστεί.
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά!
Προς το τέλος, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Πηγή: supersyntages