Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 202013:49:10

Το Αγιοφάραγγο και η κρυμμένη λίμνη

Pin It

Αγιοφάραγγο, τα απόκρημνα βράχια, η μαγευτική παραλία αλλά και η καλά κρυμμένη λίμνη ο Βουρβουλίτης.

Όταν η φύση μας ”μιλάει” ο άνθρωπος σωπαίνει και μόνο η ανάσα του και οι χτύποι της καρδιάς του μπορούν να έχουν θέση σε αυτό τον διάλογο του δέους των αισθήσεων και της απόλυτης αρμονίας… Αγιοφάραγγο, τα απόκρημνα βράχια γεμάτα σπήλαια, η μαγευτική παραλία αλλά και η καλά κρυμμένη λίμνη ο Βουρβουλίτης είναι εκεί απλά για να μας θυμίζουν πια είναι η θέση μας μέσα σε αυτό το μεγαλείο της φύσης…

Στα Νότια Παράλια του Ηρακλείου πριν από χιλιάδες χρόνια ένα τεράστιο τεράστιο σπήλαιο γκρεμίστηκε και δημιουργήθηκε το επιβλητικό Αγιοφάραγγο.

Γεμάτο σπηλιές, απόκρημνα βράχια και δύσκολη πρόσβαση, ήταν ο ιδανικός τόπος για ασκητική ζωή. Από την Μινωική εποχή που υπάρχουν ευρήματα ανθρώπινης παρουσίας και μετέπειτα στα χρόνια του Χριστιανισμού, δεκάδες μοναχοί ασκήτευαν στις σπηλιές μέσα στα βράχια του Αγιοφάραγγου και μάλιστα δεν είναι τυχαίο ούτε το όνομα του φαραγγιού αλλά ούτε και και το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο τον ασκητή. Καλά κρυμμένο από την φύση, που μόνο από ψηλά μπορείς να δεις αν δεν το γνωρίζεις, είναι το επιβλητικό Λιμνοβάραθρο Βουρβουλίτης.

Ένα άνοιγμα στα απόκρημνα βράχια με την λίμνη που επικοινωνεί υπόγεια με την θάλασσα και έχει υφάλμυρο νερό. Δίπλα από την παραλία υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί επάνω στον βράχο που βρίσκεται ο Βρβουλίτης. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή γιατί τα βράχια του Λιμνοβάραθρου είναι απότομα και δεν ”αστειεύονται”.

Η πτήση επάνω από το Αγιοφάραγγο και την κρυφή του Λίμνη από μόνη της είναι μια μοναδική εμπειρία. Μοιραστείτε την μαζί μου και αφήστε την φύση να μιλήσει…

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: apopsilive

Pin It

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom