Παρασκευή, 3 Ιουλίου 202014:01:13

Παραλία Ληστής

Pin It

 

 

 

Ο Ληστής βρίσκεται 69 χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στο Καστρί και στον Τσούτσουρα, στην περιφέρεια του οικισμού Καστρί. Πάνω από την παραλία περνάει ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Καστρί με τον Τσούτσουρα. Για να φτάσετε στην παραλία παρκάροντας από πάνω θα πρέπει να κατεβείτε ένα απότομο μονοπάτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβείτε στα διπλανά Καμπουλά και από εκεί να περπατήσετε λίγο ανατολικά.

Η παραλία, σίγουρα μια από τις ωραιότερες στην Κρήτη, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Δεν είναι οργανωμένη αλλά, παρόλα αυτά, μαζεύει πολύ κόσμο. Έχει άμμο και σχετικά ρηχά νερά. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί βράχοι μέσα στο νερό, ο βυθός είναι γενικά αμμουδερός και ιδανικός για κολύμπι και βουτιές! Αν κολυμπήσετε ανατολικότερα, περνώντας τον μεγάλο βράχο του Ληστή, θα βρείτε την μικρή παραλία στο Ξηροκάμπι, όπου υπάρχει πηγή με νερό.

Πάνω από την παραλία του Ληστή υψώνεται ένας απότομος βράχος, ο βράχος του Ληστή. Στο μάρμαρο του βράχου σχηματίζονται μερικές σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτές ζούσε κάποτε ένας ληστής, ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Στις σπηλιές μπορείτε να φτάσετε αρκετά εύκολα από τον κεντρικό δρόμο. Στην κορυφή του βράχου έχουν εντοπιστεί ίχνη μικρού ιερού που λειτούργησε κατά την αρχαιότητα.

 

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom