Ο Βόλος παρακολούθησε την αυλαία ενός οικογενειακού δράματος που στοίχισε τη ζωή σε ένα 5χρονο κορίτσι. Η ηλεκτροπληξία που υπέστη στάθηκε μοιραία για τη ζωή της.
Η μικρή υπέστη ηλεκτροπληξία και κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα. Ο θάνατός της, όπως προέκυψε, ήταν ακαριαίος. 8 χρόνια μετά την τραγωδία, ένα ζευγάρι βρέθηκε στο εδώλιο.
Όπως προέκυψε, το γυμνό καλώδιο που έπιασε η μικρή έδινε παράνομα ρεύμα στο δικό τους σπίτι.
Οι ίδιοι δήλωσαν άγνοια. Είπαν πως όλα τα σπίτια στον καταυλισμό της Καρδίτσας, που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, ηλεκτροδοτούνται παράνομα. Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα και στα πέντε χρόνια από την τέλεσή του παραγράφεται. Έτσι το ζευγάρι επέστρεψε στη βάση του.
Tο χρονικό
Η δίκη έληξε χθες με την απαλλαγή των κατηγορούμενων από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια λόγω παραγραφής του αδικήματος.
Η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο χθες για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια από τον θάνατο της μικρούλας σε Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Στο ακροατήριο ζωντάνεψαν στιγμές φρίκης, όμως η δίκη τελικά δεν κατέληξε σε ένοχους.
Ηταν Φεβρουάριος του 2014, όταν το άτυχο αγγελούδι έπεφτε στο έδαφος χτυπημένο από ηλεκτρικό ρεύμα.
Το παιδάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο της περιοχής, όπου και εισήχθη για νοσηλεία. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, όμως τελικά δεν κατέστη δυνατό και μετά από δέκα μήνες το κοριτσάκι υπέκυψε στα τραύματά του.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η 5χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν ενώ έπαιζε στον καταυλισμό έπιασε με γυμνό χέρι καλώδιο της ΔΕΗ, το οποίο δεν ήταν μονωμένο, και για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού παραπέμφθηκε σε δίκη ζευγάρι Ρομά ηλικίας 35 ετών, που δεν έχει συγγένεια με το κορίτσι, καθώς το καλώδιο συνέδεε παράνομα το δικό του σπίτι με ηλεκτρικό ρεύμα από μετασχηματιστή.
Το ζευγάρι δικάστηκε χθες στο Κακουργιοδικείο Βόλου κατηγορούμενο για από κοινού επικίνδυνη σωματική βλάβη από την οποία προέκυψε θάνατος. Απολογούμενο υποστήριξε σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής του, ότι δεν γνώριζε για το καλώδιο με το οποίο ρευματοδοτούταν το σπίτι, καθώς στον οικισμό υπάρχουν δεκάδες παράνομες συνδέσεις με τις οποίες τροφοδοτούνται με ρεύμα σπίτια.
Υποστήριξε ακόμη ότι το ίδιο δυστύχημα θα μπορούσε να σημειωθεί και στα δικά του παιδιά, σημειώνοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί από ποιο καλώδιο προήλθε το θανάσιμο αποτέλεσμα. Το ζευγάρι επισήμανε ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ηλεκτροδοτούνται παράνομα, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, που τους οδηγεί μοιραία σε παράνομες συνδέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, στη δίκη προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες οι γονείς του άτυχου κοριτσιού και κανένας μάρτυρας κατηγορίας για να εξεταστεί από το δικαστήριο.
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων με το αιτιολογικό ότι δεν προκύπτει η αντικειμενική και η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος και το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία από κοινού επικίνδυνη σωματική βλάβη από την οποία προέκυψε θάνατος σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Εντούτοις, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα και στα πέντε χρόνια από την τέλεσή του παραγράφεται, εάν η υπόθεση που αφορά δεν έχει εκδικαστεί. Ετσι το δικαστήριο απάλλαξε τελικά τους κατηγορουμένους, αφού το αδίκημα παραγράφηκε, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 και η δίκη για τον θανάσιμο τραυματισμό του κοριτσιού ολοκληρώθηκε χωρίς ενόχους.
πηγηhttp://www.in.gr