Η φωτιά αναζωπυρώθηκε κοντά στο χωριό Αη Γιώργης, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα σπίτια τους, και κοντά στην Κρύα Βρύση.
Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης.
δήλωσε πως φοβάται ότι πρόκειται για εμπρησμούς που έχουν αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα και έχουν καταστρέψει την περιοχή.
Όπως είπε ο ίδιος η φωτιά αναζωπυρώθηκε σε δύο σημεία, κοντά στο χωριό Αη Γιώργης, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα σπίτια τους, καθώς και προς την Κρύα Βρύση.
Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα, ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.
Η καταστροφή από τις φλόγες ξεκινάει από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες κατοικίες παραθεριστικές της Αγίας Γαλήνης.
Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας. Πρόκειται για έναν πυροσβέστη και μία ηλικιωμένη γυναίκα, οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Σπήλι Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι είναι ασφαλείς, ενώ δεν κάηκαν σπίτια παρόλο που η φωτιά μπήκε στο χωριό Μέλαμπες.