ADVERTISEMENT
Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα, λιωμένο με πιρούνι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη
- 2 αβγά
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- λίγο βούτυρο για το ταψί
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα ή ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα το φύλλο ζύμης για τάρτα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί κρέμα, μετά το μπλε τυρί, την παρμεζάνα και τέλος, τη γραβιέρα.
Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα στην τάρτα, πασπαλίζετε με τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε κομμάτια που συνοδεύετε με λίγη ρόκα στο πλάι.