Ο διαφορετικός γύρος
ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Είσαι στο σπίτι ,περιμένεις φίλους και θες να πρωτοτυπήσεις; Να η ευκαιρία.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί | |
1 κ.γ. καρύκευμα για κρεατα | |
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι | |
1 κιλό μπριζόλα λαιμού χωρίς κόκκαλο ή μοσχαρίσιο στέικ | |
1/2 κ.γ. αλάτι | |
1 κ.γ. βούτυρο | |
1 κ.γ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. χυμό λεμονιού | |
1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο ή σε σκόνη | |
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι | |
4 πίτες κυπριακές ή κλασσικές | |
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες | |
24 φέτες αγγούρι | |
1/2 φλυτζάνι τριμμένη φέτα |
Βήματα
1ο
|
Ανακατέψτε τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μεγάλο zip-top πλαστική σακούλα προσθέστε μπριζόλα σε τσάντα. Μαρινάρετε 3 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε μπριζόλα από την σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Πασπαλίστε με 1/4 μπριζόλα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. |
2ο
|
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι και αφού κάψει βάλτε τα μπριζολάκια και μαγειρέψτε 5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι το επιθυμητό στάδιο .Αφήστε τη να σταθεί για 2 λεπτά. Κόψτε μπριζόλα σε λεπτές φέτες. |
3ο
|
Προσθέστε στο τηγάνι το χυμό, το σκόρδο, το σπανάκι και σωτάρετε 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι.
Άντε και καλή μας όρεξη.
Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ”Πας Μαγειρεύοντας” για να βρείτε όλες του τις συνταγές. |