Μόνο με λαχανικά, μόνο πεντανόστιμη, την κάνεις σε δέκα λεπτά και την λες και νηστίσιμη.
Υλικά
1/2 κιλό σπαγγέτι | |
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη | |
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη | |
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη | |
1 κουτάλια κάπαρη | |
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο | |
ελαιόλαδο | |
10 ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά ή αμύγδαλο | |
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος | |
1 κ.γ. ξερό βασιλικό | |
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Βήματα
1ο |
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση , τις ελιές , το μισό μαϊντανό, το βασιλικό και 2 κουταλιές λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. |
2ο |
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό έτσι ώστε να μείνουν al dente. Σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. |
3ο |
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το σκόρδο ελαφρά (αν κάψει πολύ θα γίνει πικρό). Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, ανακατεύουμε ελαφρά και εν συνεχεία ρίχνουμε και το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να δέσουν οι γεύσεις. |
4ο |
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Άντε και καλή μας όρεξη.
Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ”Πας Μαγειρεύοντας” για να βρείτε όλες του τις συνταγές.
|