Η πιο εύκολη γαριδομακαρονάδα που έχετε φτιάξει, απολαύστε την.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεσαίο μέγεθος | |
1 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη | |
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο | |
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα | |
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί | |
1 κ.γ. κάρυ | |
Αλάτι και πιπέρι | |
1 κ.γ. ζάχαρη | |
1 κιλό σπαγγέτι | |
λίγο βούτυρο, για το ζεμάτισμα |
Βήματα
1
|
Ξεπλένουμε τις γαρίδες με κρύο νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να τις σκεπάζει. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό που έβρασαν. |
2
|
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε από το κέλυφος ενώ κρατάμε μερικές ακαθάριστες για γαρνιτούρα. |
3
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτές για λίγο και ανακατεύουμε ελαφρά. |
4
|
Προσθέτουμε τη ντομάτα και δύο φλιτζάνια από το ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κάρυ και τη ζάχαρη. |
5
|
Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κρασί και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. |
6
|
Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα έχουμε σουρώσει και τα έχουμε ζεματίσει με το βούτυρο. |
7
|
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τις γαρίδες που φυλάξαμε. |
8
|
ΣΗΜΕΙΩΣΗΣτο νερό που θα βράσουμε τα μακαρόνια μπορούμε να προσθέσουμε τον υπόλοιπο ζωμό από τις γαρίδες, για νοστιμιά. |
Άντε και καλή μας όρεξη.
Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ”Πας Μαγειρεύοντας” για να βρείτε όλες του τις συνταγές.