Υποχρεωτικά Θέλω να μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε αυτούς τους φαβοκεφτέδες.
Υλικά
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
|
|
500 γρ. φάβα | |
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα | |
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο | |
1/2 φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος | |
αλεύρι | |
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα | |
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι |
Βήματα
1ο
|
Βράζουμε τη φάβα και την αφήνουμε να κρυώσει. |
2ο
|
Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να σφίξει. |
3ο
|
Πλάθουμε κεφτέδες, ελαφρά πλακουτσωτούς. Αφού τους περάσουμε από το αλεύρι, τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε. |
Άντε και καλή μας όρεξη.
Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ”Πας Μαγειρεύοντας” για να βρείτε όλες του τις συνταγές.