Για όλους εσάς που βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια.
Υλικά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο | |
1/4 φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο | |
3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες | |
2 κόκκινες πιπεριές (χωρίς τους σπόρους), κομμένες σε 4 ίσα μέρη | |
8 μανιτάρια πορτομπέλο, χωρίς τα κοτσάνια | |
4 ψωμάκια μπέργκερ | |
10-12 τρυφερά φύλλα ρόκας | |
140 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε 4 ίσες φέτες (προαιρετικά) | |
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Βήματα
1ο
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά τουλάχιστον. |
2ο
|
Βάζουμε τα κομμάτια της πιπεριάς και τα μανιτάρια στη σχάρα του φούρνου, από κάτω βάζουμε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 8-10 λεπτά. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν οι πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε κάθε κομμάτι σε φαρδιές λωρίδες. |
3ο
|
Κόβουμε κάθε ψωμάκι στα δύο, τοποθετούμε στα μισά κομμάτια τη ρόκα, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο (αν χρησιμοποιούμε), σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε. |
Άντε και καλή μας όρεξη.
Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ”Πας Μαγειρεύοντας” για να βρείτε όλες του τις συνταγές.