Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική και θρησκευτική γιορτή αλλά και η γιορτή του μπακαλιάρου ταυτόχρονα, που έχει την τιμητική του. Βέβαια είναι ένας μεζές που κάλλιστα τρώγεται σε κάθε εποχή και ταιριάζει απίστευτα με μια παγωμένη ρετσίνα.
Υλικά
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
|
|
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ
|
|
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι | |
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα | |
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα | |
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ
|
|
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι | |
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα | |
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα | |
3-4 κουταλιές της σούπας Ούζο |
Βήματα
1ο
|
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣΔιαλύεται μέσα στην μπύρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός). |
2ο
|
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥΔιαλύεται μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα. |
3ο |
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΒουτάμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου στο κουρκούτι που έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε και τηγανίζουμε σε μέτριο έως καυτό ελαιόλαδο . Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρωμα και να γίνουν τραγανά . |
Άντε και καλή μας όρεξη.
Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ”Πας Μαγειρεύοντας” για να βρείτε όλες του τις συνταγές.