Κυριακή, 26 Μαϊου 201920:00:35

 

   

 

Γλώσσες με σπανάκι

Υλικά

  • Γλώσσες 6-8 τεμ φιλέτα κατεψυγμένες
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
  • Σπανάκι 1 κιλό περίπου φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • Άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
  • Λεμόνια 2 τεμ τον χυμό τους
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το πιπέρι και την πάπρικα και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι,συνεχίζουμε το σοτάρισμα,αλατίζουμε κι ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Πλένουμε τις γλώσσες, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ξύλο κοπής. Σε κάθε γλώσσα από την φαρδιά πλευρά της, τοποθετούμε από μία κουταλιά μείγμα από το σπανάκι. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε ταψί που λαδώσαμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνουμε ρολό όλες τις γλώσσες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό μέσα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

*Στην περίπτωση που περισσέψει μείγμα από το σπανάκι μπορούμε να το βάλουμε στο κέντρο του ταψιού και να ψηθεί μαζί με τα ρολά γλώσσας.

Πηγή: chefoulis

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom