Κυριακή, 25 Αυγούστου 201918:20:12

 

   

 

Μακαρονάδα με καλαμαράκια, εύκολη και γευστική

Υλικά συνταγής

    1 πακέτο μακαρόνια

    1 συσκευασία καλαμαράκια

    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή λιωμένο

    15 ντοματίνια

    1 ποτηράκι κρασί λευκό

    100 γρ. χυμό ντομάτας

    Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

    Αλάτι, πιπέρι

    Λίγη ρίγανη

    Λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει (για τα μακαρόνια).

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο όσο να καλύψει τον πάτο του και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μας.

Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια κι τα αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

 

Μετά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Αν είναι κομμένα σε κομματάκια, τέλεια. Αν είναι μικρά, μπορούμε να τα βάλουμε και ολόκληρα.

Ανακατεύουμε απαλά και μόλις η σάλτσα μας πάρει μια πρώτη βράση, σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά περίπου.

Παράλληλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια στο βραστό νερό να βράσουν για 5-6 λεπτά μόνο. Θέλουμε να είναι λίγο αλ ντέντε.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι με τα θαλασσινά και αλατοπιπερώνουμε.

Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Μόλις τα μακαρόνια μας έχουν βράσει και έχουν μαλακώσει αρκετά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας. Αν το τηγάνι μας είναι μικρό, τότε απλά ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια (χωρίς το νερό εννοείται!)

Η μακαρονάδα με θαλασσινά είναι έτοιμη. Σερβίρουμε στα πιάτα, με λίγο μαιντανό για πινελιά!

Καλή όρεξη!

Συμβουλές για τη μακαρονάδα θαλασσινών

    Μπορείτε να βάλετε κάθε είδους ζυμαρικό. Εμείς προτιμάμε τα μακαρόνια Νο 6.

    Στη συνταγή παντρεύουμε τη σάλτσα ντομάτας μόνο με ενα είδος θαλασσινών (καλαμαράκια), αλλά μπορείτε να βάλετε και ότι άλλο σκεφτείτε, π.χ. μύδια ή χταπόδι (αν έχετε βρασμένο!)

Πηγή: supersyntages

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom