Κυριακή, 21 Απριλίου 201913:36:59

 

   

 

Γίγαντες με σπανάκι ή άγρια χόρτα στον φούρνο

Υλικά

  • Γίγαντες 1/2 κιλό
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο (ξερό)
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο 1 κιλό
  • Ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού
  • Αλάτι 1 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Πιπέρι μαύρο
  • Μαϊντανός
  • Άνιθος
  • Ντομάτα 1 (ή ντοματοπολτό)

Οδηγίες

Βάζουμε από το βράδυ τους πλυμένους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε ελάχιστα και αδειάζουμε το πρώτο νερό. Στην συνέχεια τους βάζουμε να βράσουν με 1 λίτρο νερό σε σιγανή φωτιά και τους αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε. Έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά το σπανάκι μας και το κόβουμε σε κομμάτια, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το λάδι και το σοτάρουμε κι αυτό. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους βρασμένους γίγαντες και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε  την ντομάτα (ή τον ντοματοπολτό), τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και λίγο νερό από τους γίγαντες και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μια βράση. Αφού βράσουν , αδειάζουμε τα υλικά μας σε ένα ταψί μαζί με λίγο νερό από τους γίγαντες και το βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Τους αφήνουμε να ψηθούν για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

chefoulis

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom