Δευτέρα, 25 Μαϊου 202018:38:03

  

         

Αγκινάρες με ανθότυρο στο φούρνο

Pin It

 

 

 

 

 

Oι αγκινάρες αποκτούν τη δική τους γέμιση από ανθότυρο και γίνονται το ιδανικό ορεκτικό

Υλικά
12 μεγάλες ολόκληρες αγκινάρες, βρασμένες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη + λίγη επιπλέον
4 κλαδάκια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγη φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το ταψί

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

Σε λαδωμένο ταψί, βάζετε τις αγκινάρες , τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τις γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την επιπλέον γραβιέρα.

 

Ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: olivemagazine.gr

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom