Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 202015:15:26

 

   

 

Συνταγή του Βασίλη Πατσή. Red velvet κέικ (κόκκινο πάθος για τους ερωτευμένους)

Pin It

 

 

 

 

Κόκκινο κέικ με βελούδινη κρέμα γεμάτο πάθος. Συνηθίζετε να φτιάχνετε τισ ημέρες των χριστουγέννων αλλά δεν λές όχι  και του αγίου βαλεντίνου.

 

Υλικά

  2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  150 γρ. βούτυρο
  1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  3 αυγά
  3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  1 κ.γ. σόδα
  1 κ.γ. βανίλια
  2 κ.σ. κακάο
  1 φλιτζάνι ξινόγαλο
  1 κ.γ. ξίδι
 
 
Για την κρέμα
  4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  4 κ.σ. βούτυρο
  350 γρ. τυρί κρέμα
  1 βανίλια

Βήματα

1ο
 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το κόκκινο χρώμα.

 
2ο
 

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ενσωματώνουμε και το κακάο με το κόκκινο χρώμα από το πρώτο μπολ.

 
3ο
 

Ρίχνουμε εναλλάξ στο μπολ αλεύρι, ανακατεμένο με τη σόδα και ξινόγαλο ανακατεύοντας απαλά. Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξίδι.

 
4ο

Βουτυρώνουμε δύο μέτρια ταψιά και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

 
5ο
 

Δοκιμάζουμε μπήγοντας τη λάμα ενός μικρού μαχαιριού στο κέικ, αν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

 
6ο
 

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το τυρί και τη βανίλια και χτυπάμε απαλά.

 
7ο
 

Συναρμολογούμε το κέικ

Τοποθετούμε το ένα κέικ επάνω στο άλλο και ανάμεσά τους λίγη από την κρέμα σαν σάντουιτς. Καλύπτουμε όλο το κέικ με την κρέμα. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο να σφίξει πριν το κόψουμε για το σερβίρισμα.

Άντε και καλή μας απόλαυση.

 

 

Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ''Πας Μαγειρεύοντας'' για να βρείτε όλες του τις συνταγές.

http://pasmageirevontas.gr

Pin It

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom