Δράμα: Δύσκολα μπορεί να μην συγκινηθεί κάποιος που θα ακούσει το βιντεάκι μιας 7χρονης με υποκείμενο νόσημα από τη Δράμα, στο οποίο περιγράφει την τραγική κατάσταση που βιώνει τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η φωνή της μικρής Παναγιώτας βγαίνει από τη μορφή ενός άβαταρ που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και μέσω αυτού απευθύνει έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.
Η κοινωνική ζωή της 7χρονης από την Δράμα σταμάτησε τον Μάρτιο του 2020, οπότε και ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι ενδεχόμενη νόσησή της από τον κορονοϊό, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της. Για τον λόγο αυτό παραμένει έως και σήμερα στο σπίτι, με τους μόνους ανθρώπους που συναντά δια ζώσης να είναι η μητέρα και οι δύο αδερφές της.
«Γεια σας κινδυνεύω να χάσω τη ζωή μου από την πανδημία του κορονοϊού επειδή έχω υποκείμενο νόσημα» λέει αρχικά η 7χρονη. Και προσθέτει: «Η μητέρα μου είναι κλεισμένη μέσα στο σπίτι μαζί μου και έχει πάρει ακόμη και άδεια άνευ αποδοχών γι’ αυτό. Επιπλέον, φοράει μάσκα όταν έρχεται κοντά μου», αναφέρει στο βίντεό της η μικρή Παναγιώτα, η οποία αποφεύγει τις επαφές ακόμη και με τις δίδυμες αδερφές της.
Και καταλήγει: «Για να ζήσω, γιατί θέλω να ζήσω. Γιατί έχω δικαίωμα να ζήσω. Για αυτό παρακαλώ όλους να εμβολιαστείτε».
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της μικρής Παναγιώτας
«Η Παναγιώτα τελείωσε την πρώτη δημοτικού παρακολουθώντας μαθήματα τηλεκπαίδευσης, στα ειδικά διαπεριφερειακά διαδικτυακά τμήματα, που απαρτίζονται από μαθητές, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία με την οποία διαγνώστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, δε μας άφησε περιθώριο να το ρισκάρουμε επιστρέφοντας στα θρανία», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η μητέρα της, Κυριακή Αποστόλου.