Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1955 και ζει στα νότια προάστια. Οικείος και απόμακρος συγχρόνως, αγαπάει το θέατρο, τις γυναίκες και τους φίλους του.
Δυσκολεύεται να αποχωρίζεται τους ρόλους του καθώς είναι “παιδιά” του. Έχει έναν γιο από το γάμο του με την Αθηνά Τσιλύρα με την οποία μετά το χωρισμό τους διατηρεί άψογες σχέσεις.
Σπύρος Παπαδόπουλος: Η καταγωγή από τη Νάξο
Τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος έχει φροντίσει να ανακαινίσει το πατρικό του σπίτι, κάνοντας το ησυχαστήριό του. Έτσι λοιπόν, στη Νάξο περνάει τις περισσότερες καλοκαιρινές ημέρες, κάνοντας βόλτες με το σκάφος του. Ο ίδιος συχνά επιλέγει να επισκέπτεται πιο απομακρυσμένες παραλίες, απολαμβάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο απόλυτη ηρεμία.
Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο γάμος του με την Αθηνά Τσιλύρα
Ο ίδιος, μέχρι να γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του Αθηνά Τσιλύρα, θα κάνει αρκετούς δεσμούς, αλλά άγνωστους προς τους περισσότερους από εμάς. Δεν θέλει να απασχολεί με την προσωπική του ζωή, κάτι που τον κάνει επιφυλακτικό από τότε με τις συνεντεύξεις. Η γνωριμία του με την Αθηνά θα γίνει στο θέατρο. Όπως έχει πει σε συνέντευξή της η πρώην σύζυγός του: «Γνωριστήκαμε σε μια παράσταση. Εγώ πολύ όμορφη, εκείνος πολύ έξυπνος. “Αλλάζουμε”, μου είπε. Και συνέχισε: “Πόσων χρόνων είσαι;”, “Είκοσι επτά”, του είπα. “Τριάντα δύο, κάηκες”, μου απάντησε γελώντας». Στη ζωή θα έρθει ο γιος του Αλέξανδρος, αδυναμία και των δυο τους.
Όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλος στο γάμο τους το διαζύγιο με την πρώην, πλέον, σύζυγό του Αθηνά Τσιλύρα- έπειτα από 25 χρόνια έγγαμου βίου το 2017- ήταν συναινετικό. Παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν σχετικά με το μοίρασμα της μεγάλης κοινής περιουσίας, ειδικά για το σπίτι στην Βάρκιζα, οι δυο τους αποφάσισαν να μην δημιουργήσουν εντάσεις και να αφήσουν το δικαστήριο να αποφανθεί ποιος θα πάρει τι.
Η σχέση του Σπύρου Παπαδόπουλου με τις γυναίκες
Σε συνέντευξή του είχε πει: “Ο πατέρας μου, δεν είχε τρέλα με τις γυναίκες. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερη επιτυχία στα κορίτσια. Αλλά πάντα υπήρχε μια κοπελίτσα που κάτι της έκανα εγώ με την περίεργη συμπεριφορά μου. Όχι όμως ότι ήμουν ο γκόμενος του σχολείου. Η οικογένεια δεν μου ταιριάζει. Όταν ήμουν οικογενειάρχης όμως ήμουν δακτυλοδεικτούμενος. Και το έκανα γιατί είμαι άνθρωπος του καθήκοντος. Σκέφτομαι πολύ, είμαι ενοχικός”.
Η περιπέτειά του με τον καρκίνο
Μιλώντας πρόσφατα στον ΑΝΤ1, θυμήθηκε την μεγάλη περιπέτεια υγείας του και τον απότομο τρόπο, με τον οποίο πληροφορήθηκε από τους γιατρούς τις πιθανότητες να πεθάνει. «Μου το πε και λίγο χοντρά (σ.σ ο θεράπων ιατρός του). Μου είπε “αν δεν έχει διηθήσει την κάψα, θα πας καλά, αν την έχει διηθήσει, δύο-τρεις μήνες το πολύ και έφυγες’”. Είπα “όκει μέχρι εδώ ήταν μάλλον”. Φώναξα τον γιο μου, του μίλησα. Για να ξέρει». Ωστόσο η αβεβαιότητα εκείνης της περιόδου δεν άλλαξε τις προτεραιότητές του. «Είπα, ο καρκίνος την δουλειά του κι εγώ την δικιά μου (…) Τίποτα δεν άλλαξε. Όπως υπάρχουν άνθρωποι που πέφτουν από την μηχανή και δεν την ξανακαβαλάνε, έχω πέσει κι εγώ δυο τρεις φορές με τη μηχανή, την καβαλάω και συνεχίζω και φεύγω σα να μην έπεσα ποτέ. Αυτό έγινε και με το θέμα […] Ίσως έχει να κάνει και με τον τρόπο που μεγαλώσαμε, ζούσαμε το σήμερα, αν σκεφτόσουν για την άλλη βδομάδα ήσουν οπτιμιστής».
Σπύρος Παπαδόπουλος: «36 δουλειές έχω αλλάξει»
«36 δουλειές έχω αλλάξει», είχε πει διευκρινίζοντας: «έχω αλλάξει 36 επαγγέλματα. Όταν δούλευα σε τρία εργοστάσια ή τρεις ταβέρνες τα μετράω σαν ένα». Μεταξύ άλλων ο Σπύρος Παπαδόπουλος δούλεψε στην ταβέρνα Νότης στην Καλλιθέα και στο σινεμά Λούσυ στον Κορυδαλλό, όπου μοίραζε ποπ κορν για να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις ταινίες.
Η ζωή στο μοναστήρι λόγω φτώχειας
Σε ερώτηση για τη θρησκεία και την πίστη ο Σπύρος Παπαδόπουλος είχε αποκαλύψει ότι έχει μείνει σε μοναστήρι. Στην συνέντευξή του είχε πει: «Θαυμάζω και καταλαβαίνω τους ανθρώπους που πιστεύουν», υποστήριξε ο Σπύρος Παπαδόπουλος. «Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να πιστεύεις, αλλά μέχρι εκεί», είπε ακόμη για να αποκαλύψει στη συνέχεια γιατί έμεινε σε μοναστήρια.
«Μετέχω στα μυστήρια των μεγάλων εορτών, όπως το Πάσχα, μου αρέσουν τα μικρά εκκλησάκια, τα παλιά μοναστήρια, έχω μείνει σε μοναστήρι για μήνες», επισήμανε και πρόσθεσε: «Έχω μείνει σε μοναστήρι στη Νάξο, στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, λόγω των γνωστών συνθηκών (σ.σ. εννοούσε τη φτώχεια της οικογένειάς του), με έστελνε η μητέρα μου κάποια καλοκαίρια, γιατί εκείνη δούλευε, για να τρώω καλύτερα, να τρώω αβγά φρέσκα και διάφορα».