Υλικά
800 γρ. σπανάκι φρέσκο | |
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα | |
4 αυγά | |
300 γρ. τυρί φέτα | |
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο | |
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα | |
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο | |
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Πληροφορίες
Το σπανακόρυζο διαφορετικό, στο φούρνο με αυγά και μυρωδικά.
Βήματα
1
ΤΕΛΟΣ |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του και να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. |
2
ΤΕΛΟΣ |
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 18-20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει με ελάχιστα υγρά. |
3
ΤΕΛΟΣ |
Όταν το σπανακόρυζο έχει πήξει, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κάνουμε με μια κουτάλα 4 λακκούβες στο σπανακόρυζο και σπάμε από ένα αυγό στην κάθε μια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά. |