Ένα απλό πιάτο αλλά πολύ νόστιμο
Υλικά
3-4 σκάρους
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2-3 φύλλα δάφνης
Αλάτι πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά )
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφού έχουμε ετοιμάσει τους σκάρους, αλατίζουμε ελαφριά και τους αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο τους σκάρους και από τις δυο πλευρές. Να ξεροψηθούν και να γίνουν τραγάνα τα λέπια.
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Από το ελαιόλαδο που τηγανίσαμε κρατάμε μια μικρή ποσότητα στο ίδιο τηγάνι. Προσφέρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσει (αν θέλουμε βάζουμε σκόρδο, αν και γίνετε λίγο πιο βαρύ).
Προσθέτουμε τις ντομάτες ξυσμένες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και αφήνουμε σε μετρία θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη περιχύνουμε με τη σάλτσα τους σκάρους.
Καλή σας όρεξη
Πηγή: kritikes-geuseis