ADVERTISEMENT
Σαλάτα με τηγανητά παντζάρια και αντζούγιες.
- 600 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 φλυτζάνια φύλλα παντζαριών (τρυφερά)
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 ½ φλυτζάνι τρίμμα παξιμάδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 ½ λεμόνι (το χυμό και το ξύσμα του)
- 1 πιπεριά τσίλι
- 3 -4 αντζούγιες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε τις φέτες του παντζαριού σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά .
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το σκόρδο, τις αντζούγιες και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Σε ένα διαφορετικό τηγάνι βάζουμε λίγο σκόρδο το τρίμμα του παξιμαδιού και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσουν.
- Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τα παντζάρια, τα φύλλα τους και τα ψίχουλα.
- Συμπληρώνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Μπείτε στην σελίδα του Βασίλη Πατσή για να δείτε όλες του τις συνταγές.https://pasmageirevontas.gr/