Υλικά
- > Για το κοτόπουλο
- 1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- > Για την σαλάτα
- 200 gr. μάνγκο
- 1 μικρή κίτρινη πιπεριά
- 1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
- > Για την βινεγκρέτ
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
- 1 ολόκληρο λάιμ
- 4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- Σουσάμι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Αναμειγνύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό του λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα για 10 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουμε!
- Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τζίντζερ,τριμμένο. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το έλαιο που επιλέξαμε, αναδεύοντας με πιρούνι. - Ψήνουμε το κοτόπουλο σε γκριλ, τηγάνι ή σε σχάρα.
Περιχύνουμε το ζεστό κοτόπουλο με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα! - Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο σε στίκς, σαν λεπτές τηγανιτές πατάτες, τις πιπεριές σε λεπτά στίκς, επίσης. - Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο και αναμειγνύουμε με την βινεγκρέτ.
- Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε μερικές μπουκιές κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.Πηγή: funkycook
ADVERTISEMENT