|
400 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας |
|
3 φλιτζάνια ρεβύθια μαγειρεμένα |
|
800 γρ. ντομάτα τριμμένη |
|
400 ml ζωμό κοτόπουλο |
|
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο |
|
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες |
|
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) |
|
1/4 κ.γ. μπούκοβο |
|
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό, συν μερικά φύλλα για γαρνίρισμα |
|
1 χούφτα Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα |
|
αλάτι
Βήματα
|
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του, περίπου 30 δευτερόλεπτα, αλλά να μην πάρει χρώμα.
|
|
Προσθέτουμε τα ρεβύθια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 8-10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε το βασιλικό.
|
|
Όσο γίνεται η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
|
|
Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με παρμεζάνα και γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού
|
|