Μία φοβερή συνταγή από τον Βασίλη Πατσή.
Ψητά λουκάνικα μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και κρασί.
Υλικά
(για 3-4 άτομα)
2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα κομμένα στα δύο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου
Εκτέλεση
1. Χαράζουμε μερικές φορές τα λουκάνικα.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού την μουστάρδα και τα μισά φυλλαράκια δενδρολίβανου. Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα μικρό πυρέξ και προσθέτουμε τη μαρινάτα από το μπολ. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
4. Βγάζουμε τα λουκάνικα από τη μαρινάτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί με μισό φλιτζάνι υγρό μαρινάτας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Διαφορετικά τα ψήνουμε είτε σε ένα σχαροτήγανο η στα κάρβουνα .
5. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια δενδρολίβανου και σερβίρουμε.
Συνοδέψτε το ιδανικά με μια μπύρα Blonde ale Matala”Mamma of Hippies.