Ο συνδυασμός σπανάκι με φέτα θα απογειώσει το γεμιστό σας ψαρονέφρι.
Υλικά
700 γρ. ψαρονέφρι | |
400 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι | |
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) | |
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα | |
1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο | |
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα | |
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο | |
¼ φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο | |
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες | |
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι |
Βήματα
1ο
|
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το φαρονέφρι διπλή φορά ώστε να γίνει ένα πλατύ φιλέτο. Το χτυπάμε ελαφρά με το πλατύ μέρος ενός μπαλτά για να ανοίξει καλά και το αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω. |
2ο
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν καλά τα λαχανικά. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα μπολ. |
3ο
|
Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε αντικολλητικό χαρτί επάνω στον πάγκο εργασίας με την εσωτερική του μεριά προς τα πάνω και απλώνουμε πάνω του τα λαχανικά από το μπολ. Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και προσθέτουμε επίσης και τη λιαστή ντομάτα. Διπλώνουμε τις άκρες από το ψαρονέφρι προς τα μέσα, τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγγο. |
4ο
|
Στο τηγάνι που σοτάραμε τα λαχανικά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Γυρίζουμε το ψαρονέφρι 2-3 φορές μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μικρό ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το ψαρονέφρι και αν αυτή βγεί στεγνή τότε είναι ψημένο. |
5ο
|
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει έλαφρά, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τη σαλτσούλα του από το ταψί.
Άντε και καλή μας όρεξη.
Mπείτε στήν σελίδα του Βασίλη Πατσή ”Πας Μαγειρεύοντας” για να βρείτε όλες του τις συνταγές. |