ΨΑΡΙ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ
Υλικά
500γρ ψάρι (τσιπούρα, φιλέτο βακαλάος, πεσκανδρίτσα, πέρκα, παγκάσιους)
1κ. διάφορα τσιγαριστά χόρτα (γαλατσίδες, μάραθο, πράσα, τσόχους, καυκαλίθρες, σέσκουλα, βρούβες, λάπαθα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
100ml ελαιόλαδο
Χυμό από δυο λεμόνια
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε φιλέτο βακαλάου θα πρέπει δυο μέρες πριν να τον έχουμε ξαρμυρίσει, αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το ψάρι θα αλατίσουμε και θα ρίξουμε χυμό από μισό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψήσουμε τα χόρτα
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα πολύ καλά, κόβουμε σε μέτριο μέγεθος εκτός από το μάραθο που θα ψιλοκόψουμε.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα χόρτα και αφήνουμε να τσιγαριστούν αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (θα κατεβάσουν νερό και τα χόρτα) και αφήνουμε να ξεροψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία.
Απλώνουμε το ψάρι πάνω στα χόρτα και προσθέτουμε λίγο νερό, κλείνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για ένα τέταρτο περίπου.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και λίγο νερό, να μην έχει κόμπους, προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε πάνω από το φαγητό, ανακινούμε τη κατσαρόλα κυκλικά (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: kritikes-geuseis