|
Χυµός από 1 µικρό λεµόνι
Βήματα
|
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουµε µε το χέρι τα φύλλα κρούστας σε µικρά κοµµάτια. Λαδώνουµε το ταψάκι που θα χρησιµοποιήσουµε.
|
|
Xτυπάµε στο µίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη, µέχρι να γίνουν λευκή κρέµα. Προσθέτουµε το ξύσµα. Με το µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, ρίχνουµε κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι, τις βανίλιες και το µπέικιν πάουντερ και τέλος, το λάδι σε αργή ροή. Εδώ, προσθέτουµε, αν θέλουµε, το ποτό.
|
|
Σταµατάµε το µίξερ και προσθέτουµε λίγα λίγα τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουµε τα φύλλα να ποτίσουν, µέχρι να γίνει το σιρόπι.
|
|
Βράζουµε τον χυµό σε κατσαρόλα µαζί µε τη ζάχαρη και την κανέλα, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουµε τις ροδέλες πορτοκαλιού και τον χυµό λεµονιού. Αφήνουµε να κρυώσει.
|
|
Ρίχνουµε το µείγµα στο λαδωµένο ταψί, το χτυπάµε στον πάγκο, για να απλωθεί σωστά, και το ψήνουµε για 1 ώρα. Στη µισή ώρα καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο. Η πίτα θα είναι έτοιµη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώµατα.
|
|
Την περιχύνουµε κουταλιά κουταλιά µε το κρύο σιρόπι, την καλύπτουµε µε το αλουµινόχαρτο για να το απορροφήσει και τη διατηρούµε σκεπασµένη µέχρι να την καταναλώσουµε, για να µη στεγνώσει.
|
|