Πίτσα χωριάτικη για μερακλήδες και ανοίξτε μπύρες ”Faistos” φυσικά…
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
|
|
3-4 φλιτζάνια αλεύρι | |
1 φακελάκι Ξηρή μαγιά | |
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό | |
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. αλάτι | |
1 κ.γ. ζάχαρη | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
|
|
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα (βλ. συνταγή στο site) | |
120 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες | |
1½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη | |
2 ντομάτες κομμένες ροδέλες | |
1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες | |
4 άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες | |
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες | |
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες | |
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες |
Βήματα
1o
|
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗBάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει. |
2o
|
Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό γύρω-γύρω. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, τη ντομάτα, τις ελιές, το κρεμμύδι και την πιπεριά. |
3o
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. |
Μπείτε στην σελίδα του Βασίλη Πατσή για να δείτε όλες του τις συνταγές.
https://pasmageirevontas.gr/