Πιροσκί με λουκάνικο
Υλικά συνταγής
1 ζύμη σφολιάτας εμπορίου
4 χωριάτικα λουκάνικα μετρίου μεγέθους της αρεσκείας σας
4 φέτες τυρί του τοστ
Κέτσαπ
Μουστάρδα
Αγγουράκι πίκλες ή φρέσκες πιπεριές ψιλοκομμένες
Λίγο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση συνταγής
Ανοίγουμε τη ζύμη και στο κέντρο της αλείφουμε μια στρώση κέτσαπ και μια στρώση μουστάρδας (όχι μεγάλη ποσότητα).
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα λουκάνικα, τα οποία έχουμε κόψει στη μέση. Τα βάζουμε σε δύο σειρές, δύο επάνω (4 κομμάτια) και δύο κολλητά από κάτω (άλλα 4 κομμάτια).
Πάνω στα λουκάνικα, ρίχνουμε ψιλοκομμένες πίκλες, ή αν δε σας αρέσουν διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες πιπεριές.
Καλύπτουμε τέλος με τις φέτες του τυριού και σκεπάζουμε με τη ζύμη που προεξέχει γύρω γύρω (την οποία της έχουμε κόψει στα άκρα της σαν γάζα).
Αλείφουμε το πιροσκί με λίγο γάλα εβαπορέ και με ένα πιρούνι το τρυπάμε, ώστε να ψηθεί καλύτερα το λουκάνικο. Προσοχή μόνο μην τρυπήσουμε μέχρι κάτω κάτω.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ιδανικό θα είναι να ψήσετε σε πυρέξ ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε και την κάτω πλευρά του πιροσκί που συνήθως, λόγω των υγρών που βγαίνουν κατά το ψήσιμο των υλικών στο εσωτερικό, χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος. Βγάζοντας από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται τέλεια με μπύρα λόγω του λουκάνικου που περιέχει.
Πηγή: supersyntages















































