Κεφτεδάκια κοτόπουλου στον φούρνο
Υλικά
300 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κιμά
300 γρ. μπούτι κοτόπουλο σε κιμά
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομένες
ξύσμα από 2 λεμόνια ή λαϊμ
1 κ.γ. κάρυ
1 αυγό
2 χούφτες κορνφλεικς
50 γρ. ελαιόλαδο
μυρωδικά (1\4 ματσάκι μαϊντανό,1\4 ματσάκι δυόσμο)
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζυμώνουμε καλά τους 2 κιμάδες και τα μυρωδικά και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φώτια. Θα πάρει 10 λεπτά αυτή η διαδικασία γιατί θέλουμε να μαγειρευτούν κάλα τα κρεμμύδια, στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο, μόλις είναι έτοιμα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν .
Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε μπαλάκια 3-4 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια από πάνω.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Πηγή: akisperetzikis