Ο Πάτερ Κυριάκος γεννημένος στον Καύκασο το 1900, πρόσφυγας του ’22 στο χωριό Ολυμπιάδα της Ελασσόνας με 7 παιδιά. Προοδευτικός Επαναστάτης που για να γλυτώσει την Μεκεδεμβριανή τρομοκρατία, εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Αντιστασιακός, συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε ηλικία 44 ετών, εκτελέστηκε από το Αμερικανόδουλο Ελληνικό Κράτος. Στο μνημείο πεσόντων της Ολυμπιάδας Ελασσόνας είναι γραμμένο το όνομά του.
«Εν Λαρίση 9/5/49
Αγαπημένο μου κορίτσι, υγιαίνω
Υγίαινε
Πόση θλίψη, πόση λύπη θα σου φέρει το γράμμα μου αυτό.
Ασφαλώς κόρη μου το ξέρω ότι θα λυπηθείς, μα όμως προκειμένου να μάθεις από άλλους, σου αναγγέλλω, εγώ ο ίδιος τη θανατική καταδίκη που μου υπεβλήθη.
Σφίξε παιδί μου την καρδιά σου, οπλίσου με θάρρος και υπομονή και δέξου με υπομονή τη δικαστική απόφαση που μου υπεβλήθη. Τώρα εσύ μένεις πίσω και εύχομαι να τελειώσουν γρήγορα τα βάσανά σου και να σταθείς παλικάρι για να αντέξετε όλοι μαζί τα παιδιά μου την σκληρότητα της ορφάνιας. Εγώ σε λίγο φεύγω. Μα ελπίζω κάποια μέρα, θα καταλάβετε και θα είστε υπερήφανα για τον πατέρα σας, που τόσο νέος έφυγε από τη ζωή. Κρατηθείτε γερά και αγαπημένα για να ξεπεράσετε κάθε δυσκολία που θα βρεθεί στο δρόμο σας. Κοριτσάκι μου δείξε θάρρος και μη φοβάσαι. Όλα έχουν ένα τέλος. Πριν κλείσω το γράμμα μου αυτό, δεν ξέρω αν έχω τύχη να σου γράψω άλλο, εύχομαι να αποφυλακιστείς γρήγορα και να βρεθείς στο χωριό μας μαζί με τα αδέλφια σου και τη γιαγιά σου που τόσο πολύ σας αγαπά. Ήτανε γραφτό της να σας μεγαλώσει αυτή.