Μια καταπληκτική πατατοσαλάτα με μπέικον, κοτόπουλο, μουστάρδα, κρασί, ελιές και μυρωδικά που προετοιμάζεται πολύ πολύ γρήγορα και είναι κατάλληλη και για το γιορτινό τραπέζι μας.
Υλικά συνταγής
Διαδικασία:
Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σκληρό σφουγγάρι σε ζεστό νερό ώστε να φύγουν από τα χώματα.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Προσοχή: οι πατάτες δεν πρέπει να γίνουν μαλακές. Αν συμβεί αυτό, τότε το αποτέλεσμα αντί για πατατοσαλάτα θα είναι πουρές! 🙂
Στο μεταξύ, κόβουμε σε τετραγωνάκια το μπέικον και τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι και κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
Βγάζουμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις κρυώνουμε λίγο με νερό. Αν χρειάζεται τις κόβουμε στη μέση ή σε κύβους (ανάλογα με το πόσο μεγάλες τις θέλουμε).
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεματιστεί. Σωτάρουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά το κοτόπουλο και το μπέικον.
Προσθέτουμε στο μείγμα το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και σωτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί μας, και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πατάτες μας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο τέλος το μαϊντανό, και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνουμε και η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Καλή όρεξη!
Συμβουλή: Για να γίνει πιο όμορφο το πιάτο, αν θέλουμε γαρνίρουμε με 2-3 ελιές γεμιστές με πιπεριά κομμένες στη μέση
Πηγή: supersyntages