Με άστατο καιρό θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο σε αρκετές περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις, παροδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.
Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή στροφή το Σάββατο από τα δυτικά σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και το θερμόμετρο από 10 έως 20 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.
Στην Πάτρα, πρόσκαιρες βροχές.
Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Ο υδράργυρος από 7 έως 20 βαθμούς.
Στα Κύθηρα, τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές στην Κρήτη, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 21 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και λίγες βροχές ως το μεσημέρι, άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές. Ο υδράργυρος από 8 έως 22 βαθμούς.
Στην Αττική, ηλιοφάνεια και βαθμιαία νεφώσεις με πιθανή βροχή το βράδυ, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: alpha