Αυτή η συνταγή θα σας κάνει να λατρέψετε ακόμα περισσότερο τις μπριζόλες, νόστιμη σάλτσα με μουστάρδα και μέλι και φυσικά ψωμάκι και πατατούλες τηγανιτές.
Υλικά
|
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού, χωρίς κόκκαλο |
|
⅓ φλιτζανιού μαγιονέζα |
|
2 κ.σ. μουστάρδα |
|
2 κ.σ. μέλι |
|
1 κ.γ. Σκόνη σκόρδου ή μια σκελίδα λιωμένη |
|
1 κ.σ. ελαιόλαδο |
|
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
|
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
|
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
|
|
Αλατίζουμε τα μπριζολάκια και από τις δύο πλευρές.
|
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε τα μπριζολάκια σε παρτίδες να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά, για περίπου 3-5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μπριζολάκια σε ένα ταψί και τα περνάμε με τη σάλτσα που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με ότι μας κάνει όρεξη.
|
|