Υλικά
- Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
- Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
- Φρυγανιά τρμμένη 4 κουταλιές σούπας
- Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
- Αυγό 1 τεμ
- Αλάτι- πιπέρι – ρίγανη
- Ξίδι 1 κουταλιά σούπας
- Νερό 3 κουταλιές σούπας
- Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
- Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
- Ντομάτες 6 φέτες χονδροκομμένες
- Γραβιέρα 150 γρ τριμμένη
- Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 φορές από το μηχάνημα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τα τυριά. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά να ανακατευτούν τα υλικά μας κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο (καλό είναι από το προηγούμενο βράδυ να ζυμώσουμε τον κιμά για να πάρει όλες τις μυρωδιές και τα αρώματα). Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα τοποθετούμε. Με ένα πινέλο λαδώνουμε λίγο και τα μπιφτέκια μας γύρω γύρω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπιφτέκι από μία φέτα ντομάτα, τριμμένη γραβιέρα και τέλος τριμμένο ρεγκάτο. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας και να πιάσουν μια ωραία κρούστα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε
Πηγή: chefoulis