|
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος) |
|
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο |
|
1 αυγό |
|
1/2 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό |
|
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο |
|
1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη) |
|
1 κ.σ. αρωματικό μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο |
|
½ κ.γ. ρίγανη |
|
Αλάτι και πιπέρι |
|
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
|
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
|
|
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο |
|
2 σκελίδες σκόρδο |
|
2 μέτριες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες |
|
Λίγα φύλλα δυόσμου |
|
½ κ.γ. πετιμέζι |
|
2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο |
|
Αλάτι και πιπέρι
Βήματα
|
Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη, το αυγό, το νερό και το αλατοπίπερο.
|
|
Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
|
|
Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ελάχιστο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
|
|
Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.
|
|
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
|
|
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γιαούρτι.
|
|