Πληροφορίες
Για μένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά, γεμάτο σε γέυση και απολαύση.
Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από σπάλα, κομμένο σε μερίδες | |
6 μελιτζάνες αργείτικες, κομμένες σε ροδέλες | |
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο | |
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα | |
1 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη | |
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
Αλάτι και πιπέρι |
Βήματα
1
ΤΕΛΟΣ |
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι τις ροδέλες από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. |
2
ΤΕΛΟΣ |
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόρα και τσιγαρίζουμε τις μερίδες το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. |
3
ΤΕΛΟΣ |
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. |
4
ΤΕΛΟΣ |
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει το κρέας, όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. |
5
ΤΕΛΟΣ |
Αλευρώνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι τους. |
6
ΤΕΛΟΣ |
Όταν το κρέας είναι έτοιμο τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ντομάτα και το μαϊντανό. |
7
ΤΕΛΟΣ |
Αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα του. |