Από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά, γεμάτο σε γέυση και απολαύση.
Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από σπάλα, κομμένο σε μερίδες | |
6 μελιτζάνες αργείτικες, κομμένες σε ροδέλες | |
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο | |
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα | |
1 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη | |
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
Αλάτι και πιπέρι |
Βήματα
1ο
|
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι τις ροδέλες από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. |
2ο
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόρα και τσιγαρίζουμε τις μερίδες το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. |
3ο
|
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. |
4ο
|
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει το κρέας, όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. |
5ο
|
Αλευρώνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι τους. |
6ο
|
Όταν το κρέας είναι έτοιμο τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ντομάτα και το μαϊντανό. |
7ο
|
Αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα του. |
Μπείτε στην σελίδα του Βασίλη Πατσή για να δείτε όλες του τις συνταγές.