Από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά, γεμάτο σε γέυση και απολαύση.
Υλικά
| 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από σπάλα, κομμένο σε μερίδες | |
| 6 μελιτζάνες αργείτικες, κομμένες σε ροδέλες | |
| 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο | |
| 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
| 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα | |
| 1 κιλό ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη | |
| 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
| Αλάτι και πιπέρι |
Βήματα
|
1ο
|
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι τις ροδέλες από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. |
|
2ο
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόρα και τσιγαρίζουμε τις μερίδες το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. |
|
3ο
|
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. |
|
4ο
|
Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει το κρέας, όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. |
|
5ο
|
Αλευρώνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι τους. |
|
6ο
|
Όταν το κρέας είναι έτοιμο τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ντομάτα και το μαϊντανό. |
|
7ο
|
Αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα του. |
Μπείτε στην σελίδα του Βασίλη Πατσή για να δείτε όλες του τις συνταγές.















































