|
1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κομμάτια 5 εκ. |
|
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο |
|
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους |
|
4 μέτρια καρότα χοντροκομμένα |
|
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες |
|
1/4 φλιτζανιού γλυκιά πάπρικα |
|
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη |
|
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη |
|
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος |
|
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι |
|
1 φύλλο δάφνης |
|
500 γρ. χυλοπίτες |
|
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου |
|
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά) |
|
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βήματα
|
Αλατοπιπερώνουμε από όλες τις μεριές το κρέας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου.
|
|
Μεταφέρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό περίπου το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα καρότα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο και το κόλιανδρο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη.
|
|
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ½ περίπου ώρες. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε βραστό νερό.
|
|
Στο μεταξύ έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες al dente.
|
|
Τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρουμε προσθέτοντας προαιρετικά σε κάθε πιάτο ½ κ.σ. γιαούρτι.
|
|