Νόστιμα, υγιεινά, τα μικρά ψάρια είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού.
Απαραιτήτως δίπλα, μια χωριάτικη ή βλίτα. Γίνονται σε πέντε λεπτά.
1,5 κιλό μαρίδες ή αθερίνες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ τριμμένο πιπέρι καγιέν
Λίγο αλάτι
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το αλεύρι, πιπέρι και αλάτι.
Βάζεις τα ψαράκια μέσα στο μείγμα του αλευριού και φροντίζεις να τα καλύψει καλά.
Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει.
Ρίχνεις τα ψαράκια και τα τηγανίζεις για 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα και από τις δύο μεριές με την ειδική κουτάλα για τηγάνισμα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τα βάζεις σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά σερβίρεις γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.