Υλικά
500 γρ. ρεβύθια Φαρσάλων | |
300 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο Φαρσάλων, κομμένο σε μικρά κομμάτια | |
1 κουτί ντομάτες κονκασέ | |
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
2 πράσα | |
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο | |
1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) | |
1 κ.σ. μαγειρική σόδα | |
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Πληροφορίες
Το τρώς και ως κυρίως πιάτο , αλλά και σαν ένα καλό μερακλήδικο μεζέ.
Βήματα
1
ΤΕΛΟΣ |
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε άφθονο νερό με μια κουταλιά σόδα για ένα βράδυ. |
2
ΤΕΛΟΣ |
Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε ξαφρίζοντας τους αφρούς που θα μας πετάξουν πάνω, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζουμί τους. |
3
ΤΕΛΟΣ |
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. |
4
ΤΕΛΟΣ |
Προσθέτουμε το λουκάνικο το οποίο έχουμε ήδη τηγανίσει ελαφρά , τα ρεβύθια και το ζουμί τους. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε εάν θέλουμε με φέτα.
|