Υλικά
4 κιλά αρνί
Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Λέμε στον χασάπη μας να μας δώσει πλευρά και μπούτι από ζώο πάνω των 10 κιλών χωρίς να το κόψει σε κομμάτια.
Πλένουμε το αρνί και στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
Αλατίζουμε αρκετά και από τις δυο πλευρές και αφήνουμε για μια ώρα περίπου να το πιάσει.
Σε ένα ταψί απλώνουμε αρκετές κληματόβεργες ώστε να καλυφτεί ο πάτος.
Τοποθετούμε πάνω το αρνί από την πλευρά που είναι τα κόκκαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Γυρίζουμε το αρνί και από την άλλη πλευρά, για να πάρει χρώμα η πέτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα.
Το αρνί μας είναι έτοιμο, ιδανικά τρώγεται ζεστό αλλά μπορούμε ευχάριστα να το απολαύσουμε και κρύο.
Καλή επιτυχία!!!