Τετάρτη, 27 Μαϊου 202005:43:56

Χανιά

Ο Χανιώτης τραπεζίτης και ο ρόλος του στην επιβολή των capital controls

Pin It

 

 

 

 

Στο ρόλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στην επιβολή των capital controls το 2015 αναφέρθηκε κατά την συνέντευξη τύπου για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, δείτε ΕΔΩ, ο πρόεδρος της κ. Μιχάλης Μαρακάκης.

 

Είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα γεγονότα της περιόδου πως «στις 26 Ιουνίου του 2015, αντιλήφθηκα το πρωί, ημέρα Παρασκευή ότι υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα, καθώς όλοι οι άνθρωποι είχαν φοβηθεί και ήθελαν να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες.

 

Οι τράπεζες εκείνη την περίοδο ειδοποιούσαν μια μέρα πιο νωρίς και την επόμενη έδιναν τα χρήματα.

Αντιλήφθηκα πως και σε εμάς το 30% των χρημάτων της τράπεζας που καμία τράπεζα δεν μπορούσε να τα έχει σε ρευστό τα ζητούσαν για την Δευτέρα.

 

Ζήτησα σύγκλιση του Δ.Σ για να ενημερώσω για το πρόβλημα και ευαισθητοποιημένος είπα «κύριοι η χώρα βουλιάζει» και η οικονομική κρίση εξελίχτηκε σε τραπεζική και την Δευτέρα η χώρα θα έχει άτακτη χρεοκοπία.

Εκείνη την στιγμή πήρα τον Δραγασάκη που ήταν υπεύθυνος τραπεζών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που ήταν στις Βρυξέλλες, δεν τον βρήκα, αλλά βρήκα την ιδιαιτέρα του και της μετέφερα το πρόβλημα.

Μου απάντησε ότι ο κ. Δραγασάκης θα έρθει την Τρίτη. Ζήτησα να μεταφερθεί το πρόβλημα που κατά την γνώμη μου δεν είναι της Τράπεζας των Χανίων αλλά γενικό.

 

Τελικά ο κ. Δραγασάκης επέστρεψε την Παρασκευή το βράδυ, το Σάββατο το πρωί έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου και την Κυριακή αποφασίστηκαν τα capital controls.

 

Αντιλαμβάνεστε ποιος ήταν ο ρόλος της Τράπεζας Χανίων σε μια συγκεκριμένη στιγμή για τη χώρα.

Αν δεν γίνονταν αυτό την Δευτέρα το πρωί θα γίνονταν σκοτωμοί στις τράπεζες, όπως είχε γίνει στην Αργεντινή. Δεν θα υπήρχε οικονομία ούτε τραπεζικό σύστημα”, κατέληξε ο Μιχάλης Μαρακάκης.

Δείτε το βίντεο με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης:

 
 
 

zarpanews.gr

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom