Δευτέρα, 25 Μαϊου 202018:35:39

Χανιά

Στο αυτόφωρο για παθητική κακοποίηση σκύλου.

Pin It

 

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ένας άνδρας στο Νιο Χωριό Γραμβούσας, την περασμένη Τρίτη, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική καταγγελία των κατοίκων της περιοχής στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”, χτυπάει και φέρεται άσχημα σε  σκύλο που έχει αλυσοδεμένο σε ερημική περιοχή.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση  στην ιστοσελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων

 

Πριν λίγες μέρες (8-10) ενημερωθήκαμε από περίοικους ότι σε ερημική περιοχή κοντά στο Νιο Χωριό Γραμβούσας,υπάρχει ένας αλυσοδεμένος σκύλος.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες

 

«Ο σκύλος-χρώματος λευκού- βρίσκεται πολύ καιρό στο σημείο χωρίς σπιτάκι δεμένο σε μία ελιά ενώ για φαγητό έχει εντόσθια και υπολείμματα ζώων.Είναι δεμένο με πολύ μικρή αλυσίδα,ενώ ο ιδιοκτήτης πηγαίνει σπάνια και μένει στο Νιο Χωριό Γραμβούσας.

Ο σκύλος είναι πολύ αδύνατος, ενώ τον έχουν δει πολλές φορές να χτυπάει το σκύλο και να του φέρεται άσχημα….»

 

Στείλαμε αναφορά στο αρμόδιο ΑΤ Κισσάμου και στις 11-10 η αστυνομία εντόπισε το σκύλο και τον κηδεμόνα, τον οποίο συνέλαβε και τον οδήγησε στο τμήμα.

Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του τμήματος κος Χατζής, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας ήτοι «ήταν αλυσοδεμένος και στερούνταν καταλύματος,δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση, δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα σκεύη νερού και φαγητού και ο χώρος ήταν βρώμικος και γεμάτος περιττώματα.»

Ο σκύλος απομακρύνθηκε από το σημείο.

Πηγή: animalscare.gr

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom