Τετάρτη, 27 Μαϊου 202005:45:12

Χανιά

Δρακόντεια μέτρα στη δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου!

Pin It

 

 

Σε κλίμα έντασης και υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, τον Ιούλιο του 2018.

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας 24χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε στήσει ενέδρα στο θύμα, καθώς και ο αδελφός του που κατηγορείται για συνέργεια στην δολοφονία του 63χρονου.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις μαρτύρων τόσο κατηγορίας όσο και υπεράσπισης. Σημαδεύεται δε, από τις αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Η κατηγορία που βαραίνει τον πρώτο κατηγορούμενο είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συνεπιβάτη στο αυτοκίνητο του 63χρονου, υπηκόου Αλβανίας.Ο αλλοδαπός βοηθούσε το θύμα στις κτηνοτροφικές εργασίες, και ο 24χρονος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει πυροβολώντας τον και τραυματίζοντας τον.

 

Εν τω μεταξύ στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων ως έχει, δηλαδή ότι ο δράστης είχε δόλο και τέλεσε την πράξη του, αφού την είχε προσχεδιάσει.

Για τον δεύτερο ότι βοήθησε τον αδελφό του στην δολοφονία του 63χρονου.

“Μέχρι δύο ισόβια αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι”

 

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής από τη μεριά της οικογένειας Διονύσιος Βέρρας, είπε ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων θα οδηγήσουν σε ποινή έως και δύο ισόβια για τους δράστες.

Από τη μεριά της οικογένειας ειπώθηκε ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη μνήμη του νεκρού, ενώ εξέφρασαν την ευχή να σταματήσει εδώ αυτό ο κύκλος αίματος.

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στο zarpanews.gr:Στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος είπε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα, αλλά μόνο να τον φοβίσει και ότι ήταν μόνος του.

Ο αδελφός του, τέλος πως δεν συμμετείχε και δεν ήταν παρών στο περιστατικό. H δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου.

zarpanews.gr

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom