Σάββατο, 28 Μαρτίου 202009:49:17

Ηράκλειο

Πήρε άδεια και....απέδρασε από τις φυλακές Αλικαρνασσού...

Pin It

 

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός των αλλοδαπών κρατουμένων στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού, ο άνθρωπος που θεωρούνταν ο νούμερο ένα των Γεωργιανών εγκλείστων του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά «εκθρονίστηκε» πριν λίγο καιρό από έναν συμπατριώτη του για λόγους που ποτέ δεν έγιναν γνωστοί, απέδρασε χθες από τη φυλακή.

 

Ο νεαρής ηλικίας αλλοδαπός, ο οποίος εξέτιε, σύμφωνα με πληροφορίες, ποινή φυλάκισης έξι χρόνων για διακεκριμένες κλοπές, δεν επέστρεψε χθες, οπότε και έληγε η ολιγοήμερη άδεια που είχε ζητήσει και πήρε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 28χρονος Γεωργιανός, μετά από δύο αιτήματα που έκανε για χορήγηση άδειας και τα οποία δεν είχαν γίνει δεκτά, έπεισε τελικώς πριν λίγες ημέρες το συμβούλιο και του δόθηκε τετραήμερη άδεια.

Όπως είχε πει, θα διέμενε στη μητέρα του στην Αθήνα, όπου φαίνεται να πήγε για ένα διήμερο και μετά να έφυγε κι από εκεί με άγνωστο προορισμό. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι επικοινώνησαν με τη μητέρα του, η οποία επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο 28χρονος με το που πήρε την ολιγοήμερη άδεια πήγε στο σπίτι της, όμως όπως είπε η ίδια, μετά από δύο ημέρες έφυγε κι από εκεί, χωρίς να ξέρει πού βρίσκεται.

 

Ο Γεωργιανός κρατούμενος ήρθε στην Αλικαρνασσό πριν από τρία με τέσσερα χρόνια, από άλλη φυλακή της χώρας. Δεν είχε ποτέ δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, δεν είχε υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα και πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία για να του χορηγηθεί η πρώτη άδεια. Δεν γύρισε όμως πίσω ούτε επικοινώνησε με τη φυλακή για να ενημερώσει, αν και, σύμφωνα με «πηγές» από τη φυλακή, ήθελε έξι μήνες για να αποφυλακιστεί.

Πηγή:cretalive.gr

Pin It

 

 

  

 

 

 

 

 

 

                          

                        

              

                                 

        

                                           

          

 

 

 

      

                       

       


     

 

        

Back to top
Go to bottom