Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 202016:01:12

 

   

 

Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ζημιά στην ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη

Pin It

 

 

 

 

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται η αρμόδια Ομάδα Εργασίας να παραδώσει το φάκελο που θα κατατεθεί στην Ε.Ε.

 

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

Με ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα προχωρά η Ομάδα Εργασίας, η οποία έχει αναλάβει τη συμπλήρωση του φακέλου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη, το προηγούμενο διάστημα .

Με αφορμή τη συνάντηση της Ομάδας, που έγινε χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Μανώλης Χνάρης, υπογράμμισε:
"Ως Περιφέρεια καταθέσαμε τα τελικά στοιχεία που αναδεικνύουν τη μείωση της παραγωγής που είναι σε ύψος 40% - περίπου 40.000 τόνοι μειωμένη παραγωγή από την εκτίμηση που είχαμε κάνει τον Σεπτέμβριο.
Καταθέσαμε επίσης τα τελικά ποσοστά που αφορούν την υποβάθμιση του προϊόντος (πόσο παρθένο ελαιόλαδο είχαμε εφέτος)"

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές Μαρτίου, ενώ μέλη της εκδήλωσαν ενδιαφέρον να έρθουν στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο φάκελος πρέπει να παραδοθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε.

Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ζημιά στην ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη

Ο κ. Μανώλης Χνάρης

Pin It

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom