Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 202007:22:11

 

   

 

Αναβιώνει ξανά στο δικαστήριο η άγρια δολοφονία με τις κατσούνες...

Pin It

 

 

 

Στο εδώλιο παραπέμπονται δύο αδέλφια, ηλικίας 37 και 28 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 30χρονος κτηνοτρόφος

 

Η υπόθεση της δολοφονίας με κατσούνες του 51χρονου συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι, η οποία είχε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή, αναμένεται (εκτός απροόπτου) να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό την Τετάρτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Στο εδώλιο παραπέμπονται δύο αδέλφια από το Αντισκάρι, ηλικίας 37 και 28 ετών αντίστοιχα καθώς και ένας 30χρονος κτηνοτρόφος από τη Γέργερη.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει και στους τρεις την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Το δικαστήριο ήταν σθεναρά ανένδοτο στην αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού. Μοναδική «ρηγμάτωση» στη συμπαγή στάση της έδρας η περίπτωση του 30χρονου για τον οποίο μία δικαστής και μία ένορκος είχαν την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

 

Κεντρική γραμμή της υπεράσπισης ήταν ότι ο άτυχος Κώστας Προβιδάκης εξέπνευσε από παθολογικά αίτια λόγω στεφανιαίας νόσου, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό. «Να αποφασίσετε κατά συνείδηση και να δώσετε την απάντηση της ελληνικής Πολιτείας απέναντι στην τυφλή και ωμή βία», κάλεσε τους ενόρκους η εισαγγελέας έδρας.

Ο άτυχος άνδρας θέλησε να επισκεφθεί το σπίτι του γιου του στο Αντισκάρι.

Το τραγικό συμβάν συντελέστηκε αναίτια και απρόκλητα με αφορμή μία παρατήρηση για την προτεραιότητα. Μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν ο άλλος του γιος, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και να διασώσει τη ζωή του. «Όταν γύρισα, είχαν τελειώσει όλα. Το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο, τα μάτια του είχαν πεταχτεί έξω.

Ήταν διαλυμένος. Δεν μπορώ να περιγράψω άλλα. Ήμουν τρομοκρατημένος. Αν έμενα εκεί, θα είχα το ίδιο τέλος» είχε περιγράψει στο δικαστήριο.

cretalive.gr

Pin It

                                       

                                                                                

                       

                                                                                                                     

 

 

                

                               

                         

                               
                            

 

 

 

 

                                                                                             

                           

                                                                     

 

                                                                    

 

Back to top
Go to bottom