1
ΤΕΛΟΣ
|
Ανακατέψτε μαζί το κόκκινο κρασί την πάστα ντομάτας τα μυρωδικά και το ξύδι. |
2
ΤΕΛΟΣ
|
Πουδράρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με άφθονο αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, τοποθετήστε σε μια τσάντα η σε ένα μπολ με τη μαρινάδα. |
3
ΤΕΛΟΣ
|
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, βάλτε το καπάκι και βράστε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζεται σε ένα σουρωτήρι. |
4
ΤΕΛΟΣ
|
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το κοτόπουλο και τα λαχανικά) και περιχύνουμε 125ml νερό. |
5
ΤΕΛΟΣ
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το ψυγείο και τακτοποιήσετε τα κομμάτια, με την πλευρά του δέρματος επάνω σε μια στρώση πάνω από τα λαχανικά. |
6
ΤΕΛΟΣ
|
Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο. Καλύψτε με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και αλείψτε το κοτόπουλο με τα υγρά της σάλτσας του. |
7
ΤΕΛΟΣ
|
Ψήστε αλλά 15 λεπτά ή μέχρι να είναι πολύ καλά ψημένο. Εμένα μου πήρε περίπου 50 λεπτά γυρίζοντας το κοτόπουλο μία φορά. Σερβίρετε αμέσως. |
Διαβάστε εδώ